22


BAŞ MİMAR

Sayılar içerisinde en güçlüsü 22 dir. Her zaman baş mimar olarak bilinir. 22 ler pekçok arzularını gerçeğe dönüştürürler. Bütün sayılar ierisinde en başarılı olma potansiyelini taşır.

Hayat yolu sayısı 22 olan Dalai Lama’ yı tanıyalım;

14. Kutsal Dalai Lama, 6 Temmuz 1935‘de (6+7+9 =22) kuzeydoğu Tibet‘de dünyaya gelmiş, uzun aramalar sonucunda iki yaşındayken gösterdiği mucizelerle 13. Kutsal Dalai Lama’nın reenkarnasyonu olarak tanınmıştır. Ekim 1939‘da Tibetin kutsal şehri Lhasa’ya yerleşmiştir.

1949‘da yeni kurulan Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti Tibet’i işgal etmeye başlayınca genç yaşına rağmen ulusal kabine başkanlığı görevini de üstlenmek durumunda kalan Kutsal Dalai Lama dokuz yıl boyunca Çinli işgalcilere karşı barışçıl, şiddet karşıtı bir politika izlemiş, fakat Çin hükümeti giderek artan bir şiddetle kendilerine direnen savunmasız onbinlerce Tibet’liyi katletmiştir. Çinlilerin kutsal şehir Lhasa‘yı kuşatmaya almaya başlamasıyla, Hindistan başbakanı Nehru‘nun daveti üzerine Kutsal Dalai Lama barışçıl mücadeleyi sürdürmek üzere himalayaları aşarak 31 mart 1959‘da Hindistan’a geçiş yapmıştır.

Kutsal Dalai Lama ile birlikte yaklaşık 80.000 Tibetli Hindistan’a geçiş yapmış ve buradan Hindistan’ın değişik yerlerine, NepalBhutan ve dünyanın değişik yerlerine mülteci olarak yerleşmiştir (Çin yönetiminden kaçabilenler bugün hala geçiş yapmaktadır).

Kutsal Dalai Lama, barışçıl politikaları ve Tibet’in özgürlüğü için şiddet karşıtı mücadelesi nedeniyle 10 Aralık 1989‘da Nobel Barış Ödülü almıştır. Kutsal Dalai Lama’nın Sonsuz Şefkat Bodhisatvası’nın bedenli bir ifadesi olduğuna inanılır.

( http://tr.wikipedia.org/wiki/14._Dalay_Lama )

Benim basitçe inancım şu” diyor Dalai Lama*. “Ne tapınak ne de karmaşık felsefeler. Beynimiz ve kalbimiz tapınağımız, şefkatimiz ise felsefemizdir. Bütün dünyanın takdir ettiği seçilmiş kişilerden sadece bir tanesi.

Ve bakın neler diyor;
1. Dalai Lama der ki: “Büyük aşklar ve büyük başarılar büyük riskler içerir.”
Yüksek performanslı kişiler aslında ortak bazı özellikler taşırlar. Başarıya odaklanmışlardır, yaptıkları işe tutkuyla bağlıdırlar, hedefleri bellidir ve başkalarına nazaran daha çok risk alabilirler. Akıllıca risk alabilmek başarının anahtarıdır.
2. Dalai Lama der ki: “Kaybettiğinizde, ders almayı atlamayın”
Hata yapmak insana mahsustur. Yaptığınız yada karşılaştığınız hatalara karşı nasıl davrandığınız ne kadar akıllı olduğunuzun kanıtıdır. Çünkü hatalardan alınacak dersler ile aynı hata tekrarlanmaz. Bu yüzden hatalar en iyi öğretmenlerdir.
3. Dalai Lama der ki: “Hatanızı farkettiğinizde onu düzeltmek için hemen harekete geçin.”
Yapılan bir hatanın farkedilmemesini yada kendiliğinden düzelmesini beklemek hatasına düşmeyin. Düzelmeyecektir. Ne kadar erken aksiyon alırsanız o kadar az stres yaşar, problemin büyümesini önlersiniz.
4. Dalai Lama der ki: “Hergün biraz yalnız zaman geçirin”
Bazı günler bir saatinizi hoşunuza giden bir şeylere ayırın. Ne yaptığınız farketmez, yeterki hoşlandığınız bir şey olsun. Bu tip şeyler enerjinizi ve konsantrasyonunuzu artırmanızı sağlar. Ayrıca hergün 20 dakika sessiz bir odada oturun. Sıkıcı gelsede bir süre sonra rahatladığınızı göreceksiniz.
5. Dalai Lama der ki: “Sessizliğin bazen en iyi yanıt olduğunu hatırlayın.”
Düşünerek konuşmak bir erdemdir. İnsan beyni aynı anda yüzlerce düşünceyi dilinizin ucuna getirebilir fakat bunların çoğunun söylenmesi gerekmez. Politikacılara, pazarlamacılara dikkat edin. Çatışmayı gerektirmeyecek kadar az ve öz konuşmak yeterlidir. Bu yüzden bir şey söylemeden önce söylediğiniz sözün nasıl bir etki yaratacağını düşünün ve gerekiyorsa susun.
6. Dalai Lama der ki: “Bilgiyi paylaşmak ölümsüzlüğü başarmayı getirir.”
“Eğer bir şey öğrenmek istiyorsanız bir şey öğretmeniz gerekir” diyordu bir söz. Bir fikri kabul ettirmenin, benimsetmenin yolu paylaşmaktan geçer. Başkalarının ne bildiğini öğrenmeye vakit harcayacağınıza ne bildiğinizi öğrenmeye vakit ayırın. Uzmanı olabileceğiniz bir konu bulun kendinize. Eğer bu konu sevdiğiniz bir şeyse öğrenmeniz ve anlamanız kolaylaşacaktır.
7. Dalai Lama der ki: “Ellerinizi değişime açın ama size değer katmayacak değişime değil.”
Bizi biz yapan şeyler vardır. Bizim için önemli olan ve ona zaman ayırdığımız şeyler. Ör. Milliyet blog. Zamanınızı ayırdığınızda elde ettiğiniz değer aldığınız sonuçları belirler. Bu aynı zamanda sizinde motivasyon kaynağınızdır.
8. Dalai Lama der ki: “Bazen çok istediğiniz bir şeyi elde edememek en büyük şanstır”
Bir şey dilerken dikkat et, ya gerçekleşirse diyede düşünmek gerekir. Bazen istediğimiz şeyleri elde edememek alternatifleri görmemizi sağlar.
9. Dalai Lama der ki: “Evinizdeki huzur ortamı hayatınızın temeli olmalıdır.”
En kötü durumunuzda size yardım eli uzatacak olanlar ailenizdir. Aile huzurunuzu ve yaşantınızı her şeyin önüne koymanız çok önemlidir. Hayat sizi nereye iterse itsin eğer evinizde huzur varsa aileniz hep yanınızda olacak ve size destek verecektir. Bazen parayı yada başka şeyleri herşeyin önüne koyma hatasına düşmeyelim.
10. Dalai Lama der ki: “Dünya ile barışık olun.”
Dünyamız çok kırılgan ve barışa çok ihtiyacı var. Herşey birbiri ile bağlantılıdır. Kimin başına kötü bir şey gelse başkalarınında başına kötü bir şey gelebilir. Herkes kendi hayatını şekillendirir ve nasıl şekilendiriyorsa diğerlerini de aynı şekilde etkiler.  (Alıntı)

22 hayat yolunu en iyi ve en güçlü şekilde yaşayan uygulayan örneği inceledikten sonra, gelelim 22 nin getirdiklerine. Onlar 11 lerin sahip olduğu pek çok özelliği taşımanın yansıra 4 lerin metodik ve pratik yapılarını da taşırlar. Öncüdürler, vizyon sahibidirler, sezgileri ve mistik güçleri yüksektir. Aynı zamanda çok sağlam yapı/felsefe kurarlar. Sınırsız vizyonları olan 22 ler bununla beraber  çok disiplinlidirler. Onlara başarının anahtarını sunan budur.  Enerjileri, arketipleri hisseder /görür ve onu dünyada şekillere/ formlara da dönüştürürler.  22 lerin büyük fikirleri, muteşem planları, idealist lider ve özgüvenli kişilikleri vardır.

Pratik olmayan, negatif zamanlı dönemlerinde 22 ler potansiyellerini kaybederler. Aynen 11 lerde olduğu gibi onlar da içsel sıkıntı yaratan arzularından kolaylıkla kaçınabilirler. 11 ve 22 ler çok erken yaşlarda düdüklü tencere etkisini (içsel sıkışmayı) deneyimlerler.  Hayat onlar için çok da kolay değildir.  Kişisel hırslarını büyük hedeflerine ulaşmak için çalıştırmaları gerekir.

 

Mercan Özgür

By siramercan

Yorum bırakın